Teorii și fapte

Notă: Această serie de articole a fost scrisă acum un an pentru cristoiublog.ro. Dar pentru că le consider la fel de actuale, noi aflându-ne perpetuu într-un ochi de furtună care traversează oceanul, ajunge în Europa și mătură tot ceea ce găsește slab și fără rădăcini puternice, am hotărât să le încarc și pe unbazarnumitviata.ro. „Uraganele” sunt permanente, factorii generatori aceeași, indiferent de epocă și anul înscris în calendar, doar numele lui este altul; „Virusul x,y sau z”, „Pericolul terorist/ rusesc/ chinezesc/ etc”, „Încălzirea globală”. Sau cum era o vorbă în popor „Aceeași Mărie cu altă pălărie”. Adică aceeași care induc pericolul și-l întrețin, doar numele este altul.

A doua parte

Ca un vânt subțire de iarnă se plimbă prin orice cotlon și intră prin orice ușă întredeschisă, că vrei sau nu vrei, ultima șoaptă conspirativă cu privire la orice. Adevărul și minciuna sunt împletite strașnic încât nu știi de care fir să tragi, iar când ai tras nu știi ce oală-ți poate pica în cap.
De prin 2007 m-am tot intersectat cu diverse scrieri, grupuri, formatori de opinie ce prevesteau Apocalipsa, întoarcerea Zeilor și Ascensiunea în corp fizic, ce ar fi trebuit a se materializa în anul de grație 2012. Evident că „pregătirea” pentru momentul „magic” se făcea doar pe niște sume considerabile de bani. Dar nu despre asta este vorba acum. Scopul era acela de a se reimplementa uniformizarea și depersonalizarea, prin conceptul Unimii, în vederea apariției omului nou, apt pentru Dimensiunea a-5a, fix ce ne este propovăduit de „progresiști” acum, sub o altă formă.
În acest context, nu putem ignora faptul că șarlatani și teorii oculte există, și nu cred să fi scăpat vreun domeniu al vieții noastre care să nu fi fost atins de asemenea făpturi și ale lor învățături.
Scopul meu nu este de a mă erija drept formator de opinie prin vă spune ce să credeți sau nu. Scopul meu este doar de a mai aprinde o lumină peste povestea din spatele poveștii. Nu vreau să îmi dați dreptate sau să mă credeți, vreau doar să începeți a vedea cu proprii ochi, a gândi și a simți singuri.
Din cele trăite de mine pot afirma că „teoriile conspiraționiste” se împart în trei catogorii: cele aberante, hilare, la limita patologicului, cele parte adevăr, parte minciună și cele sută adevăr.
Despre primele nu voi pomeni nimic, pentru că este elementar, mai ales peste o anumită vârstă, să nu le dai crezare și nici măcar să te preocupe la nivel de bârfă. E drept că mi-a fost dat să văd oameni maturi, cu facultate care spuneau că pe cablul TV îți intră în casă Antichristul și curentul te îmbolnăvește pentru că prin el te atacă GSM-ul ( Global System for Mobile Communications).
Cele mai periculoase le consider a fi cele parte adevăr, parte minciună sau un adevăr spus doar pe jumătate. Pe de altă parte un adevăr ciopârțit poate face mai mult rău decât zece minciuni sfruntate, pentru că intuiția și bunul simț îți pot semnala minciuna, dar adevărul trunchiat fiind recunoscut ca atare are toate șansele să te izbească fatal de zid.
Piața mediatică este plină de aceste două categorii din simplu motiv că la Adevărul spus cu subiect și predicat să nu mai poți ajunge vreodată și chiar dacă ajungi mecanismele de percepție să îți fie atât de bruiate încât să nu îl mai poți recunoaște și recepționa.
O teorie parte adevăr, parte minciună este Pandemia întinsă peste întreg continentul și nu numai. Există virusul? Da există. Este contagios? Sigur că da. Oameni internați în spitale? De asemenea, da. Este atât de grav pe cât ni se impune să credem?!?Chiar nu pot răspunde “Da”. E drept că teroarea cu privire la moarte și nenorocire o văd semănată zilnic prin toate canalele de comunicare radio, televizor, telefon. Practic, eu am văzut oameni bolnavi (diagnosticați) dar care au trecut destul de ușor prin boală. Așa cum văd de câțiva ani buni un grup de 3 oameni ai străzii care mănâncă din gunoi, dorm după o rulotă, sprijinind un gard lângă un cimitir, iar virusul nu a ajuns la ei, pentru că nu au televizor și nici nu-i testează nimeni. Atunci cui folosește? Până una alta sigur, sigur celor care au făcut enorm de mulți bani. Tratamente există, dar peste toate se aruncă neîncredere și derizoriu. Metodele de prevenție impuse cu forța par fără rezultat.
O altă teorie parte adevăr, parte minciună o reprezintă incendiile ce se țin lanț precum focurile aprinse pe dealuri când se anunța „Vin tătarii!”. Ard spitalele? Ard. Sunt vechi și prost întreținute? Adevăr. Nimeni nu răspunde, nimeni nu întreabă, doar bârfa înflorește pe la colțuri. Și atunci întrebi: “Cui folosește?”.
Din păcate esența noastră ca neam se trage din “Miorița”, iar noi ne acceptăm fără zbatere soarta prevestită duios și înșelător de unul fără prea multă minte, dar cu mantie mistică. Cine este personajul fără minte și cu mantie mistică? Fiecare om politic care ar trebui să aibă onoare și nu răspunde. Fiecare autoritate care știe povestea din spatele poveștii și se face că mai caută, fără să răspundă.
Și, tot din păcate, toți cei care lansează teorii diverse sunt un fel de Petrică. Când unul chiar va țipa pe drept “Lupul!” nimeni nu-l va mai crede…

VA URMA

Textul original https://www.cristoiublog.ro/uragan-asupra-europei-teorii-si-fapte/

Mai multe despre cartea care mi-a inspirat titlul puteți găsi aici https://unbazarnumitviata.ro/printre-cartile-mele-uragan-asupra-europei-vintila-corbul-si-eugen-burada/

0 comentarii
16 aprecieri
Articolul anterior: Unde-au dispărut migranții?Articolul următor: Medicina ieri și astăzi

Articole similare

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ți-a plăcut articolul?

Te poți abona ca să primești prin email articolele viitoare:

Loading
Despre mine

Sunt Smărăndița. De profesie medic stomatolog. Dincolo de asta, sunt un om care a ales să cunoască și să înțeleagă ieșind din limitările cărților de specialitate; pentru că fiecare om este unic și are propria sale cale spre echilibru și vindecare. Scrisul și fotografia fac parte din Calea mea. Calea dumneavoastră așteaptă să fie descoperită, și poate textele mele vă vor folosi drept indicii.

Află mai multe
Articole recente
Primește prin email articolele noi
Loading